Polarican historia

23.06.2016

Polarica on yksityisomisteinen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1972 Pellossa, Tornionlaaksossa. Alusta asti Polarican ydinosaaminen on ollut villiruoka: marjat, sienet, poro ja riista.

Täydensimme valikoimaamme vuonna 1989 marjoilla hankkimalla tuotantolaitoksen Puolan mansikkamaiden sydämestä. Laitos sijaitsee Luoteis-Puolassa, jossa viljelemme muun muassa mansikkaa, vadelmaa, musta- ja punaherukkaa.

2010 suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners hankki Polarican osake-enemmistön ja Hartwall Capital vähemmistöosuuden. Vuonna 2011 Polarica osti suomalaisen kilpailijan, villiruoan suomalainen markkinajohtajan Lapin Lihan, jonka Jukka Kristo perusti vuonna 1989.

Polarican matka Pellosta maailmalle on mielenkiintoinen ja täynnä jännittäviä tapahtumia. Yritys on alusta asti ollut edelläkävijä ja kehittänyt koko riista- ja marja-alaa. Polarica on ollut ensimmäinen kaikessa: se on tuonut, jalostanut, myynyt ja jaellut tuotteita ravintoloille, kuluttajille ja toimialoille uudella tavalla. Polarica on näyttänyt suuntaa marja-alalle yhteiskuntavastuun kantamisessa. Polarica on ainoa alan toimija, jonka marjanpoiminnan on arvioinut ulkopuolinen arvioija.

Olemme ylpeitä laajasta riistavalikoimastamme, joka sisältää muun muassa poroa, saksanhirveä, hirveä ja riekkoa. Kattavan verkostomme ansiosta voimme tarjota myös eksoottista riistaa kaikkialta maailmasta.

Olemme luoneet maistuvia luontoelämyksiä vuodesta 1972.

 Lue lisää Polarican vastuullisesta yrittämisestä